Oman elokuvan tuottaminen

tuota oma elokuva

Elokuva- ja TV- tuotannossa jotkut vaiheet ovat haastavampia kuin toiset vaiheet. Olemme keränneet alle pienen muistilistan jonka avulla saat nopeasti perustietoa tuotannosta ja sen haasteista.

 

Elokuvatuotannon lyhyt musitilista

 1. Ennen kuin aloitat, lue ja tutki kaikki mitä löydät elokuvanteon prosesseista. Netistä löytyy monia hyviä oppaita eri osa-alueisiin liittyen.
 2. Käsikirjoitus on elokuvan tärkein osa, sen runko ja rakenne. Kirjoita tai hanki käsikirjoitus jonka haluasit tuottaa. Yritä tehdä jotain uutta ja jännittävää!
 3. Tuota ensimmäinen käsikirjoituksen rakenne ja aikatalutu ja budjetoi tuotanto sen mukaan. Kuinka paljon se maksaa? Tämän selvittämiseen voit käyttää pre-production konsulttejamme.
  Valitse tuotanto- ja jälkituotantolaitteiden ja henkilöstän laatuvaatimukset.
 4. Huomautus: rakenteen ja aikataulutuksen hallintaan voit käyttää erilasia hallintaohjelmia esimerkiksi http://www.lightspeedeps.com/get-rolling/
 5. Kirjoita yrityssuunnitelma (business plan) joka selvittää kuinka elokuva tehdään, markkinoidaan ja myydään – ja paljonko tämä maksaa. Tämä auttaa jatkossa mahdollisten rahoittajien hankinnassa.
 6. Keskustelu mahdollisesti asianajajan ja muiden tuottajien kanssa ja selvittä paras rahan hankinta strategiaa. Aiotko käyttää pääomarahoitusta, omaa rahaa tai yhteisörahoitusta (Crowdfunding) rahoittaaksesi elokuvan?
 7. Lakeja ja määräyksiä noudattaen ala etsimään rahoittajia. Tämä edellyttää hyvää strategiaa, kovaa nahkaa, rehellisyystä ja innostuneisuutta.
 8. Yksi suurimpia haasteita on löytää sijoittajia ja rahoittajia elokuvallesi. Tässä on hyvä käyttää mahdollisuuksien mukaan ammattilais apua.
 9. Useimmat sijoittajat haluavat tietää, miten rahat aiotaan käyttää, mitä he voivat odottaa sijoituksensa vastineeksi ja miten he saavat lopulta rahansa takaisin. Elokuvanteko on riskialtis ala, täynnä epävarmuuksia ja SINUN on aina ilmoitettava tästä mahdollisille sijoittajille.
 10. Onko sinulla suunnitelma elokuvan jatkolle sen valmistuttua? Menetkö festareille tai aiotko yrittää myydä sitä kouluille ja julkisille tahoille? Aiotteko lähettää sen suoraan myyntiedustajille tai hankinta-alan ammattilaisille? Valmistele tämä hyvissä ajoin, mahdollisesti jo projektin alkuvaiheessa tehostaaksesi myyntiä ja viestintää asian tiimoilta.
 11. Mikäli näiden vaiheiden jälkeen et ole saanut rahoitusta kasaan toivotusti sinulla on muutama vaihtoehto. Tälläisiä ovat esimerkiksi:
  1.  Valitse uusi elokuvaprojekti
  2. Muuta käsikirjoitusta tai etsi muita keinoja leikata tuontanto kustannuksia vastaamaan hankittua pääomaa.
 12. Olettaen että sait kaiken rahan kasaan, valitse päivämäärän tuotannon aloittamiseen.
 13. Voit helpottaa työtaakkaasi jos työskentelet ihmisten kanssa, joilla on tuotannon kokemusta.
 14. Viimeistele käsikirjoitus. Valmistele se pisteeseen jossa et enää aio muuttaa asioita. ”Lukitse” käsikirjoitus.
 15. Numeroi kaikki kohtaukset käsikirjoituksessa. Voit jälleen kerran paloitella käsikirjoituksen. Tarkastele kaikkien kohtauksien luonnetta, ympäristöä yms. Näiden tietojen perusteella voit luoda viimeistellyn tuotantoaikataulun.
 16. Muodosta lopullinen budjetti tuotantoaikataulun perusteella. Näin selkiytyy kuinka paljon rahaa sinulla menee ja on käytettävissä mihinkin osioon. Jos huomaat ettei sinulla ole riittävästi rahaa, sinulla on kolme vaihtoehtoa:
  1. Hanki lisää rahaa!
  2. Muokkaa käsikirjoitusta ja aikataulua.
  3. Etsi edullisempia ratkaisuja eri osa-aluiden tekoon
 17. Hanki tarvittava miehitys. Työskentele kokeneiden linjatuottajajien ja tuotantopäälliköiden kanssa. Nämä ammattilaiset voivat tarkastellaan aikataulutustasi ja muokata sitä tarvittaessa.
 18. Mikä voi mennä vikaan luultavasti menee! Joten varmista että sinulla on mietittynä toinen ja kolmas kuvaus ja tuotanto paikka varmuuden vuoksi. Näin jos jotain sattuisi, sinun on kaiken kattava fall-back suunnitelma.
 19. Olettaen että ohjaat oman elokuvasi, haluat löytää kuvausvastaavan joka jakaa ideasi ja on yhtä innokkaasti projektissa mukana.
 20. Markkinointi: Luo verkkosivusto elokuvaasi varetn. Varmista sinulla on keino saada kävijöitä sivuillesi sekä jollain tavalla saada heidan emailinsa tiedotusta varten.
  Käytä sivusto jatkuvaan viestintään, esim trailereiden julkaisuun ja edistymisestä tiedottamiseen.
 21. Vakuuta tuotantosi!!!
 22. Etsi sopivat näyttelijät, anna heidän harjoitella ja anna palautetta.
 23. Aloita tuotanto.
 24. Tuotannon aikana, yritä jatkuvasti saada mediahuomiotta ja kävijöitä elokuvasi sivuille.

Post-Prodcution

 1. Ensimmäinen leikkaus on karkea. Screenaa se ryhmälle ihmisiä, jotka eivät ole koskaan nähneet elokuvan. Saat tästä arvokasta palautetta sisältöön ja tyyliin.
 2. Tarkenna editointia palautteen mukaan. Sen jälkeen hyppää pois tuotannosta viikoksi – Älä katso elokuvaa tai kikkaile sen kanssa.Tultuasi takaisin, tarkenna leikkausta yhä uudelleen ja uudelleen.
 3. Screenaa elokuva uudelleen ja kirjaa jälleen palaute. Palautteen perusteella viimeistele leikkaus lisää viimeistelyt ja HD ääni.
 4. Pidä huoli että jatkuvasti hoitamasi markkinointi kantaa hedelmää ja voit maksaa takaisin elokuvaan sijoittaneille tahoille.

Toivottavasti pidit tästä lyhyestä elokuvatuotannon tarkistuslistasta. Autamme miellellämme kaikissa kysymyksissä joita sinulla mahdollisesti on tuotantoon liittyen. Pystymme tekemään monet osa-alueet yllä olevalla listalla joten sinä voit keskittyä luovaan puoleen.